Gezonde leefstijl, voeding en afvallen

Een gezonde leefstijl en daardoor afvallen heeft allerlei voordelen, denk aan:

  • Een hogere weerstand door een beter werkend immuunsysteem
  • Organen, huid, haren en nagels in een betere conditie
  • Meer energie, actiever, fitter, vitaler
  • Meer zelfvertrouwen, lekkerder in je vel, vrolijker, positiever
  • Kleding past beter, je hebt meer keuze
  • Betere levensverwachting, vertraging van het verouderingsproces
  • Hogere kwaliteit van leven, verhoging van je geluksgevoel

Waarom een gewichtsconsulent?

Als gediplomeerd gewichtsconsulent / voedingsdeskundige help ik je op een professionele en verantwoorde wijze met afvallen en daardoor naar een gezond gewicht. Ik schrijf geen dieet voor, werk niet met allerlei supplementen of poedertjes maar adviseer op basis van de Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Al mijn trajecten worden op maat gemaakt, ik denk met je mee, luister naar je wensen, beantwoord jouw vragen en motiveer je om je doel te halen. Samen maken wij een plan van aanpak, waar zowel jij als ik voor 100% achter staan. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten, dus mijn consulten kunnen (gedeeltelijk) gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekering. Meer informatie vind je op het tabblad ‘tarieven/vergoedingen’.

Totaalplaatje

Omdat ik ook gediplomeerd vitaliteitscoach ben kijk ik niet alleen naar het stukje voeding en beweging. Ik leg ook verbanden tussen de overige vitaliteitspijlers, zinvol leven, ontspanning, slaap en relaties. Wanneer je bijvoorbeeld langdurig aan stress wordt blootgesteld, gaat je lichaam hierop reageren en wordt de stofwisseling op een laag pitje gezet. Dit betekent dat je niet afvalt en zelfs aan kunt komen. Door te weinig slaap kun je depressieve gevoelens krijgen. Doordat je niet lekker in je vel zit, om wat voor reden dan ook, bestaat het gevaar dat je ongezonder gaat eten. 

Gevolgen

Langdurig overgewicht kan allerlei ziekten veroorzaken zoals diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten, slaapapneu en bepaalde soorten kanker. Daarom is het zo belangrijk om die eerste stap te zetten naar een gezondere leefstijl!

Oorzaken

Er zijn allerlei factoren die overgewicht tot gevolg kunnen hebben. Hormonen, erfelijke aanleg, levensstijl, medicijngebruik of ziekte. Echter, in de meeste gevallen is het overgewicht terug te voeren op simpelweg te veel, te weinig of verkeerd eten. Als er meer calorieën binnenkomen dan er verbruikt wordt slaat het lichaam dit op als voorraad voor mindere tijden. Helaas komen die mindere tijden meestal niet en blijven de kilo’s er aan zitten. Meestal gaat dit heel geleidelijk en kom je ongemerkt wat kilo’s aan, tot er op gegeven moment sprake is van overgewicht.

Motivatie

Dit is mijn motivatie om jou te helpen een gezond gewicht te bereiken. Gezond eten en de juiste keuzes maken kun je echt leren.
Met de juiste balans hoef je echt niet alles te laten staan. Samen gaat het ons lukken om op een gezonde manier jouw streefgewicht te bereiken en je weer fit en vitaal te voelen!