Midden in de vakantietijd hebben we niet altijd even veel zin en tijd om uitgebreid te koken. Denk dan eens aan wraps! Ze zijn gemakkelijk te bereiden, je kunt er eindeloos mee varieren en het is ook nog eens gezond. Hieronder twee recepten, eentje voor de lunch en eentje voor het avondeten.

Succes en smakelijk eten.

Warme wrap met vlees en taugé (diner)

  • 2 personen
  • 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 100 gram taugé
  • 5 takjes selderij
  • 150 gram nasi vlees
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 2 grote of 4 kleine volkoren wraps
  • 40 gram hummus zonder zout

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  2. Was de taugé.
  3. Was de selderij en knip de selderij klein.
  4. Bak het vlees in de hete margarine met wat peper bruin.
  5. Voeg de prei en de doperwten toe en roerbak het geheel in 5 minuten gaar.
  6. Voeg de taugé toe en warm dit goed door.
  7. Maak het geheel op smaak met peper en de selderij.
  8. Warm de wraps op in een droge koekenpan en bestrijk ze dun met hummus.
  9. Verdeel het mengsel erover en rol ze op.

Volkoren wraps met bruine bonen in tomatensaus (lunch)

  • 2 personen
  • 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine blik bruine bonen (uitlek gewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels mais uit blik
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • peper
  • handje sla
  • stukje komkommer
  • peterselie
  • 2 kleine volkoren wraps
  • 2 eetlepels pikante hummus

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd deze fijn.
  2. Spoel de bruine bonen en mais af in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui hieraan toe en bak ze glazig.
  4. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en laat het geheel pruttelen.
  5. Voeg de bruine bonen en mais toe en bak kort mee.
  6. Was de sla, komkommer en peterselie. Snijd alles fijn.
  7. Bereid ondertussen de volkoren wraps volgens aanwijzingen op de verpakking.
  8. Besmeer de wraps met hummus en vul ze met het warme mengsel en de fijngesneden sla, komkommer en peterselie.
  9. Rol de wraps op.

BRON: Voedingscentrum